AdderaCare AB (”AdderaCare”) meddelar idag, den 23 februari 2018, att det norska dotterbolaget Amajo AS (”Amajo”) har rekryterat Shahram Ariafar som ny VD. Ariafar har omfattade erfarenhet av ledarskap och företagsutveckling samt ett särskilt engagemang för frågor relaterade till Amajos verksamhetsområde. Shahram Ariafar tillträder tjänsten under april 2018.

Amajo förvärvades av AdderaCare under 2017 och bedriver verksamhet med en vision leda utvecklingen av sinnesstimulerande hjälpmedel på en pan-nordisk bas. Bolagets primära verksamhet är att planera, bygga och anpassa sinnesrum för olika användningsområden, t.ex. stimulering, avslappning, lärande och interaktion. Amajos verksamhet innefattar även försäljning av produkter för aktivitet och stimulering. Målgrupperna är både barn och vuxna med bl.a. funktionsvariationer, demenssjukdomar och förståndshandikapp.

Amajo har nu rekryterat Shahram Ariafar som ny VD. Ariafar är utbildad rymdingenjör vid International Space University i Illkirch-Graffenstaden, Frankrike och har en heltäckande bakgrund med erfarenhet av ledarskap, företagsutveckling och teknologiutveckling. Under de senaste åren har Ariafar huvudsakligen arbetat med utbildning och frågor inom kompetensutveckling i den norska Försvarsmakten. Parallellt har Ariafar även drivit en egen nätbutik med leksaker för barn med funktionsnedsättningar. Shahram Ariafar tillträder tjänsten som VD för Amajo under april 2018.

Michael Hermansson, VD för AdderaCare kommenterar

Shahram Ariafar är rätt person att vidareutveckla Amajos verksamhet. Med ett personligt engagemang för bolagets verksamhetsområde och omfattande arbetserfarenhet från olika ledande befattningar kommer Shahram bli en tillgång både för Amajo och hela AdderaCare-familjen.”

Shahram Ariafar, tillträdande VD för Amajo kommenterar

Jag ser mycket fram emot att tillträda tjänsten som VD för Amajo. Jag har ett brinnande engagemang för människor med funktionsvariationer och kände direkt att detta var rätt steg vidare i min yrkeskarriär. Jag är övertygad om att jag genom mina yrkeserfarenheter samt personliga erfarenheter kommer att kunna vidareutveckla verksamheten och lyfta den till nästa nivå.”

För ytterligare information om AdderaCare, vänligen kontakta:

Michael Hermansson, VD
Telefon: 0707-29 41 00
E-post: michael.hermansson@adderacare.com

Certified Adviser

Sedermera Fondkommission är Certified Adviser för AdderaCare.

Om AdderaCare AB

AdderaCare förvärvar och utvecklar bolag inom hjälpmedelssektorn. Genom att kombinera innovationskraften och kompetensen i det lokala entreprenörskapet med en aktiv och erfaren ägarstyrning skapar vi mervärden för både ägare och brukare. Koncernen består av sammanlagt fem bolag i Sverige, Norge och Nederländerna. AdderaCare AB (publ) är noterat på Nasdaq First North (ADDERA).